Första kombpasset

Imorse ringde klockan som vanligt runt sju och vid halv åtta gick vi upp till matsalen för att käka den något simpla frukosten. Varje dag bjuds gröt, fil och flingor, rostade mackor och fruktsallad. En enkel men god frukost, det som vi dock saknar är vanlig skicka och ost som pålägg istället för sylt och jordnötssmör. Men vi ska verkligen inte klaga för tillsammans med frukosten, utsikten över bergen och solens uppgång får vi en fantastisk start på dagen.
Jag avundas verkligen de som får vakna upp till detta varje morgon.

Efter vi ätit oss mätta och vilat ett tag var det dags för dagens första pass. Det var fristil som gällde och vi fick äntligen dra ner på vallen för lite skytte och ett härligt kombpass i morgonsolen. Dock så åkte jag själv inte skidor, eftersom jag inte kände mig helt hundra när jag vaknade och tog det kloka beslutet att ta det lugnt så att jag inte blir sjuk direkt igen. Det suger att jag blev sjuk när jag kom hit. Har knappt varit sjuk sedan i höstas men nu när jag kom hit så blev jag det. Dock så finns det inget man kan göra åt det förutom att vila och ta det lugnt för att bli frisk så fort som möjligt. Man blir sjuk ibland, så är det bara. 
   I alla fall så följde jag med ner på vallen och sköt litegrann. Det var länge sedan vi alla sköt nu så jag tror alla tyckte det var kul trots att det gick lite sådär och att skytteresultaten kanske inte var de bästa, men det blir nog bättre allt eftersom nu! Dock så gick det himla bra för min del och jag sköt bättre serier än på länge, fast jag sköt ju utan ansträngning och de andra sköt med högre puls efter skidåkningen. Jossan gjorde premiär på vallen och hon verkar vara en riktig naturbegåvning, hon kan det där hon! 






Då jag inte åkte skidor passade jag på att ta lite halvdåliga bilder på vallen och hjälpa Erik litegrann. 

Efter passet var de flesta rätt trötta, tror det gick lite tungt för alla i skidspåret på förmiddagen. Men efter lite vila, energipåfyllning i form av en god lunch samt lite kortspel var de laddade för eftermiddagspasset och nu skulle även jag ut och njuta av spåren en stund. Klassisk åkning stod på schemat, med inslag av skidstyrka. De andra värmde upp ett tag och körde igång med olika styrkeinslag som Erik höll i och bestämde. Själv åkte jag bara omkring väldigt lugnt och njöt av att äntligen få åka klassiskt, nu är premiären av båda stilarna gjorda. Jag gav mig och gick av spåren efter en timme, det gäller att inte gå ut för hårt med för långa pass i början, medan de andra höll på i cirka en och en halv timme. Nu är vi nyduschade och fräscha och ska snart få gå och äta middag. Det är ganska sent man äter här, sju öppnar middagen och kan säga att vi oftast är där först som en flock hungriga vargar, men antar att det är så det är att vara skidåkare. Nä men nu måste jag väcka mina sovande vänner och ta och käka. Skulle bra gärna vilja ta ett kort på dem nu när de ligger och slumrar med handdukar om håret båda två, men jag tror inte de skulle bli så glada om jag gör det, så tyvärr blir det inga fler bilder.

Ni får ha det bra, lika bra som vi har det! /Hanna

Ut på tur aldrig sur

Då det fina vädret såg ut att hålla i sig hela dan passade jag, Hanna och Sara på att sticka ut redan efter lunch för att hinna med att fånga soltimmarna som förövrigt inte är alls långa här.(det är väl som på vinter i Sverige men det är ovant att ställa om det när den hemma nu nästan aldrig går ner)Vi  tog på oss skidorna, packade ryggsäckarna och hängde på oss snöskorna på ryggen. En kille frågade om vi skulle göra något "hardcore" när han såg oss och ja det skulle man ju kunna säga att vi gjorde. Bara det att vi lyckades pruta ner priset för att hyra snöskorna var ju hardcore. Även om vi sa något i stil med  "we are students so we don't have much money." och drog till med vårt charmigaste leenden. Men det funkade i allla fall för tillslut gav Andy med sig och vi fick ner priset från 25 till 15 nya zeelänska dollar och sedan helt plötsligt fick vi betala 10. Så vi gled iväg på skate skidorna nöjda och glada ut på spåret för att sedan ta snöskorna upp på de brantare partierna. Stackars Hanna som åkte sitt första pass på skidor drog av med två vurpor på vägen dit och vi andra fick oss ett gott skratt.


Sara redo för att åka ut på tur.





Tyvärr hittade vi inget maffigt berg att bestiga så vi fick nöja oss med att gå upp för en brant som ledde till en toppstuga. Vilket inte heller var helt fel då utsikten var sjukt fin.Vi stannade och fikade lite och tog några misslyckade hoppbilder. 



 På vägen hem började det bli mörkt och lite kallare. Vi stannade för en liten selfie(japp den bjuder vi på) och när vi kom tillbaks möttes vi av ett fint solljus vid bergen.
/Jossan