Ut på tur aldrig sur

Då det fina vädret såg ut att hålla i sig hela dan passade jag, Hanna och Sara på att sticka ut redan efter lunch för att hinna med att fånga soltimmarna som förövrigt inte är alls långa här.(det är väl som på vinter i Sverige men det är ovant att ställa om det när den hemma nu nästan aldrig går ner)Vi  tog på oss skidorna, packade ryggsäckarna och hängde på oss snöskorna på ryggen. En kille frågade om vi skulle göra något "hardcore" när han såg oss och ja det skulle man ju kunna säga att vi gjorde. Bara det att vi lyckades pruta ner priset för att hyra snöskorna var ju hardcore. Även om vi sa något i stil med  "we are students so we don't have much money." och drog till med vårt charmigaste leenden. Men det funkade i allla fall för tillslut gav Andy med sig och vi fick ner priset från 25 till 15 nya zeelänska dollar och sedan helt plötsligt fick vi betala 10. Så vi gled iväg på skate skidorna nöjda och glada ut på spåret för att sedan ta snöskorna upp på de brantare partierna. Stackars Hanna som åkte sitt första pass på skidor drog av med två vurpor på vägen dit och vi andra fick oss ett gott skratt.


Sara redo för att åka ut på tur.





Tyvärr hittade vi inget maffigt berg att bestiga så vi fick nöja oss med att gå upp för en brant som ledde till en toppstuga. Vilket inte heller var helt fel då utsikten var sjukt fin.Vi stannade och fikade lite och tog några misslyckade hoppbilder. 



 På vägen hem började det bli mörkt och lite kallare. Vi stannade för en liten selfie(japp den bjuder vi på) och när vi kom tillbaks möttes vi av ett fint solljus vid bergen.
/Jossan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar