"It's vackert"

Idag vaknade vi upp pigga och glada (eller nästan iaf) för idag skulle vår första vilodag spenderas. Efter frukosten åkte vi ner i en minibuss som Erik hade hyrt till Queenstown, en stad som ligger ungefär lite över en timmes bilfärd här ifrån Snow Farm.


Bilfärden var mycket mer än en vanlig tur. Aldrig varit med om så mycket serpentinsvängar som här. Kan inte komma ihåg att vi åkt på en enda raksträcka.. Erik som skulle försöka sig på minibussen och vänster trafiken blev en mycket spännande resa, förutom lite slirar, lite hackig körning och lite fel (när han skulle blinka knäppte han igång vindrutetorkarna) så gjorde Erik det toppen bra med körningen! Under bilfärden fick vi se mer av Nya Zeelands vackra natur och som Persson sa "It' s mycket vackert här." Vi fick även se får och återigen får under hela resan, kossor mitt uppe på en bergstopp var mycket intressant, inte visste vi att kossor kan klättra som bergsgetter... Folket här i NZL är så snälla och roliga, under bilfärden så kom det en bil bakom oss och när vi kollade bakåt så började tjejen som körde den göra roliga grimaser till oss så alla i bussen brast ut i skratt...haha!





Väl framme i Queenstowns så började vi direkt gå i affärer. Vi strosade runt på gatorna, så himla mysig stad. Staden är omringad av höga, snöiga berg och inne i staden finns en väldigt fin hamn och vattnet är alldeles klar blått och ser så varmt ut, men skulle gissa på att det inte skulle vara så varmt om man väl var i. På vår lilla "måste lista" stod Cookie Time och dit gick vi nästan direkt. Så sjukt goda kakor! Hem köpte vi alla med oss en påse full med kakor, mumma! När det var dags för lunch gick vi och åt de omtalade och berömda "Furgerburgarna", det är hemmalagade hamburgare som är väldigt stora och mycket goda.


Efter lunchen blev det ännu mera shopping. Vi kände att tiden började rinna iväg alldeles för snabbt, så vi skyndade oss iväg till gondolen som skulle ta oss upp på en topp där man hade utsikt över hela Queenstown. Där uppe fanns det en restaurang och en rodel bana. Tyvärr så hann vi inte se så mycket av stället utan väl när vi kom upp så gick vi direkt till rodelbanan eftersom tiden var knapp..


Rodelbanan var riktigt rolig.. vi hann med två åk innan de var dags att bokstavligt talat spring ner till gondolen och sedan väl nere fick vi springa till bilen för att hinna.
Ingen av oss hade åkt rodel innan och de var superkul. Fartdårarna Jossan, Hanna och Linn (Lyn som vissa här trodde..) drog iväg snabbt som attans innan ens jag hade fått fart på min lilla kärra eller vad man kallar den..


Resan hem blev lika spännande som ditresan. Väl framme på hotellet tog vi alla våra påsar in i rummen sedan var de dags för middag. Hotellet hade lagat enbart middag till oss eftersom de bara var vi som skulle äta middag och som vanligt var det super god middag men en mumsig efterrätt.

Nu säger jag godnatt för mig, samtidigt som jag önskar er en trevlig förmiddag!
Mvh Sara